maanantai 13. tammikuuta 2014

Ravitseva ruokavalio vauvasta vaariin

Siinä se nyt on. Ihan tuore kirja. Taisin odottaa jotain enemmän, mutta toisaalta kirja kyllä sisälsi juurikin sen mitä kannessa lukee. En vain saanut itselleni enää mitään uutta infoa. Eihän siitä voi kirjaa syyttää. Melkoista hypetystä alusta loppuun miten VHH-ruokavalio tekee elämästä parempaa. Ja ihan tottahan se on. Omalla kohdalla Antti Heikkilän itse kirjoittamat kirjat ovat olleet mieluisampaa  luettavaa senkin osalta että olen aina ollut kiinnostunut saamaan vastauksia kysymyksiin MIKSI jokin on näin. Miksi voi on hyvä ja margariini huono, miksi viljoja kannattaa välttää, miksi raakamaito on paras valinta. Antti Heikkilän kirjat antavat näihin vastauksia mennen ihan solutasolle asti. Siten tämä kirja ei nyt avannut enää suuria ovia itselleni mutta pidin sen lukemisesta.

Kirjassa käsitellään paljon sitä miten nykyiset suomalaiset terveyssuositukset nojaavat teollisiin tuotteisiin. Siinä kirjoitaan myös näin: " Luulen että tämä kirja tulee herättämään paljon hämmennystä ja suuttumusta, ehkä suoranaista vihamielisyyttä, sillä niin suuressa ristiriidassa se on nykykäytäntöjen kanssa" 

Kirja sisältääkin paljon lähestulkoon tuohtuneeseen sävyyn kirjoitettua, mutta perusteltua tekstiä. Se miksi teksti on hyvinkin suoraa ja vähemmän kaunista, selittyy ehkä osaksi tällä ajatuksella. 

" Vegaanit sekä tuttu ja turvallinen puuro-ja leipälinja saavat olla rauhassa mutta auta armias, jos sattuu karppaamaan. Siitähän on tullut suoranainen kirosana ainakin Suomessa. " 

Allekirjoitan saman. Karppaus on tuotu otsikoihin ihan tietyllä tavalla. Lisääntyneenä rasvankäyttönä, ylenpalttisena lihan syömisenä ja ruokavalion kaventamisena. Siitä sitten päästäänkin jo luomaan hälyyttäviä otsikoita jonkalaisia halutaan luoda. Tässä yhteydessä ei puhuta viljojen tuomista ongelmista eikä perunan korvaamisesta suurella määrällä muita vihanneksia. Tässä yhteydessä kaikki on kovin mustavalkoista ja karppaus nähdään vain muotidieettinä jos se halutaan niin nähdä.

"Kuolkaamme terveinä, vapaina ja itsenäisinä ihmisinä mutta sitä ennen nauttikaamme elämästä täysin rinnoin" - Antti Heikkilä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti