lauantai 1. maaliskuuta 2014

Top secret

Rankkaa luettavaa. Siksi että koin että lukemani todellakin oli tietoa joka meiltä pyritään salaamaan. Tietoa joka voisi sulkea elintarviketeollisuuden ja lääketeollisuuden raha-hanoja ja siten meille näytetään vain pieni, tai muunneltu osa kokonaisuudesta. Kohua herättänyt Salainen asiakirja nro 4 - Salattua tietoa sairauksien syntyyn ja niiden käsittelyyn liittyvistä asioista. Sven Olof-Jakobsson
Kirja käsitteli paljon muitakin aiheita. Tässä on koontia mitä ajatuksia elintarvike-aiheet herättivät.

"Onkohan muuta akteemista koulukuntaa jossa tiedontarjontaa sensuroidaan niin kuin lääketieteellisessä tiedekunnassa" - Ursula Jonsson

Rasva
Elintarvikelaitoksen mukaan margariinin valmistuksessa rasvoja käsitellään bentseenillä, fosforihapolla, lipeällä, valkaisuaineilla, nikkelikatalysaattorilla, natriummetylaanilla ja liuotinaineilla. Näiden on todettu heikentävän hormonituotantoa ja lisäävän sydän-ja verisuonitautien riskiä. Myös margariininkulutuksen ja lasten allergioiden välillä on voitu osoittaa selvä yhteys.
Kemiallisesti muokatut öljyt ja kovetetut rasvat muodostavat noin puolet vuosittaisesta rasvansaannistamme. Tähän lukeutuu siis esim majoneesit, leipomotuotteet, salaatinkastikkeet, jäätelöt, perunalastut...
Ravintosuositukset käskevät levittää leivän päälle margariinia.
Vuonna 2009 Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti että pitkään kestänyt tutkimus osoitti pitävästi ettei rasvainen maito tai voi ole haitallista terveydelle. Samalla järjestö vaati että teolliset transrasvat on poistettava kaikista elintarvikkeista. Kyse oli nimenomaan teollisesta transrasvasta, eikä luonnon omasta transrasvasta, jonka taas on osoitettu olevan ihmiselle hyväksi.
Suomessa on kuitenkin katsottu että on tärkeintä seurata nimenomaan tyydyttyneiden rasvojen määrää eikä transrasvojen eritteleminen tuoteselosteeseen ole tarpeellista. Näin Suomessa. Useassa muussa maassa merkintä on pakollinen.
Mikseivät WHO:n jättiläismäiset tutkimukset ole muuttaneet THL:n kantaa millään tapaa??
Meillä on jo sukupolvi joka on kasvanut margariinilla. Kansantaudit ovat lapsilla yleistyneet. Allergiat ovat yleistyneet. Ruoka on puhtaampaa kuin koskaan mutta ruokamyrkytykset ovat yleistyneet!

Tarvitsemme tänään enemmän antioksidantteja kuin koskaan aikaisemmin, koska syömämme ruoka on laadultaan niin huonoa.
Ikävää todeta että osa herkullisista ja vitamiinipitoisista hedelmistä eivät ole aivan sitä kuin luulemme. Kun hedelmät poimitaan raakoina, niihin ei ole ehtinyt muodostua vitamiineja. Vitamiinit muodostuvat vasta kypsymisvaiheessa. Useasti esimekiksi banaanit poimitaan raakoina ja kypsytetään etyleenillä.
Täten ei liene turhaa että puhutaan monesti että on hyvä syödä kauden hedelmiä, luomua, kotimaisia... Tähän itse pyrin mutta tuntuu välillä että ainakin talvella valinta menee kapeaksi tai ihan olemattomaksi. Välillä joutuu siis todella luovimaan.

"Käyttääkseen sokeria tarvitsee keho B-vitamiinia, hedelmähappoa ja mineraaleja. Jos syö puhdasta sokeria, on kaikki nämä aineet otettava jostain ja ne otetaan toisista paikoista" Täten voidaan todeta miksi esimerkiksi runsas sokerin ja/tai leivän käyttö häiritsee aineenvaihduntaa. Tämän lisätäkseni sokerista aikaisempiin huomioihin...

Maito
Suomalaiset naiset juovan eniten maitoa maailmassa ja heillä on myös suurin kalkin puute. Olisiko siis hieman syytä epäillä ettei maito ole oikea tapa saada kalkkia. On jo sanottu ääneen että homogenointi ja pastörointi huonontavat ravintoarvoa mutta miten pahasti, siitä ollaan vielä montaa mieltä.
Keho tuottaa 153 vasta-ainetta suojaksi lehmän maidon aiheuttamille ongelmille. Maitotuotteet myös happamoittavat elimistöä, joten runsaasti käytettyinä ne ovat elimistölle selvästi kuorma.

Soija
Soijaa pidetään tätä nykyä terveystuotteena ja hyvänä lihan korvikkeena. Suurimmaksi osaksi soija kuitenkin tuotetaan eläinten rehuksi. Soija ei sinällään ole käytettävissä lainkaan, vaan se sisältää vaarallisia ainesosia. Maunparantajat, säilöntäaineet, makeuttajat, maunparantajat ja synteettiset ravintoaineet ovat muuttaneet soijan syötävään muotoon ison käymisprosessin jälkeen.
Soijatuotteisiin jää kaiken prosessoinnin jälkeenkin fytiinihappoa, joka estää raudan ja sinkin imeytymistä.
Soija on siis joka tavalla vahvasti prosessoitu ja jopa haitallinen. Sen ominaisuuksista voi jo yksistään kirjoittaa kirjan joten mainitsen tässä vain joitain poimintoja.
Onkin surullista että soija on halpuutensa vuoksi tehnyt valtavan bisneksen. Se on luonnotonta ruokaa yhtälailla eläimille kuin ihmisillekin. Kuitenkin soijaa on voitu terveellisyyden varjolla laittaa dieettijuomista kouluruokaan. Siitä on tehty lukuisia terveyttä koskevia tutkimuksia, jotka on osittain jo pystytty kokonaan kumoamaan, mutta siitä huolimatta edelleen soijaa suositellaan mm sen varjolla että se ehkäisee syöpiä. On tehty myös lukuisia tutkimuksia että soija aiheuttaa syöpää ja lapsettomuutta. On erittäin kyseenalaista että tällaista prosessoitua saissea käytetään esimerkiksi osassa äidinmaidon korvikkeita. Soijaperusteinen maitokorvike on jo aikoja sitten tuomittu sen aiheuttaessa kilpirauhasongelmia ja vakavia vaikeuksia lapsen hormonikehitykselle.

Maissi
Maissi on runsaasti tärkkelystä sisältävä vähäarvoinen ruokakasvi. Maissin viljelystä alettiin kuitenkin maksaa runsaasti tukea ja tämän myötä alkoi valtaisa jalostustyö joka johti geenimuunteluun. Ravintoarvo on heikentynyt todella rajusti. Alkuperäisessä maississa on korkea proteiiniarvo, mutta muuntelun myötä maissi on nykyään lähinnä tärkkelystä. Se on niin halpaa että elintarviketeollisuus on todella osannut ottaa ilon irti maissitärkkelyksestä, jota löytyy aivan käsittämättömän monista tuotteista aina lihapullista ja lastenruuista lähtien. Maissitärkkelys on itseasiassa vain ylijäämätavaraa jota on kätevä käyttää täyteaineena...no....ihan vaikka missä.
Maissi on myös korvannut heinän eläinten rehuna. Jos eläin syö pelkkää heinää, sen myyntipainoon saattaminen vie vuosia, kun taas maissilla se käy puolessatoista vuodessa. Kertoo maissin sopivuudesta eläinten rehuna kuitenkin se että jos karja söisi maissia pidempään niin eläimet saisivat erinäisiä tauteja ja haavaumia. 
"Amerikkalaiset maissiviljelijät tietävät etteivät tänään viljele ruokaa -vaan sontaa, kuten he itse sanovat. He eivät luonnollisesti syö sitä itse, he saavat siitä vain elantonsa" 

Suola
Suola on toisiksi tärkein elintarvikkeemme (tärkein on vesi). Aidossa suolassa on 84 alkuainetta, eli samat rakenneosat mitä kehossammekin on. Meidän suolassamme on natriumia ja klooria. Onneksi nykyään on tarjolla myös hyviä suoloja, vähän kalliimpaan hintaan. Itsellä on käytössä himalajalta käsin louhittu prosessoimaton kristallisuola. Se on jonkun euron kalliimpaa mutta pieni pussillinen kestää mun käytössä ainakin pari vuotta, joten mielestäni valinta on hyvä.

"Lääketieteellisesti voidaan jopa todistaa että useimmat ihmiset kärsivät suolan puutteesta, vaikkakin heidän kehossaan on liikaa natriumkloridia (ruokasuolaa) 
Munuaisemme voivat erotella noin 5-7 grammaa natriumkloridia päivittäin. Kuitenkin pelkästään elintarvikkeittemme teollistumisen kautta saamme päivittäin 12-20g tätä myrkkyä itseemme"

Mineraalit
Mineraalit ovat ihmiselle jopa vielä tärkeämpiä kuin vitamiinit. Keholla on keinoja selviytyä vitamiinipuutoksista mutta ilman mineraaleja se ei tule toimeen.  Mineraalien häviäminen maasta on syy sille, miksi monet sairastuvat nykyisessä yhteiskunnassa. Raportti vuodelta -92 kertoo että keinolannoittamisen aikana on mineraaliköyhtyminen maaperässä ollut esimerkiksi Euroopan osalta 76% eivätkä muut maanosat olleet yhtään positiivisempia.  Keinolannoittaminen ja myrkytys on vaikuttanut siis viljelymaihin todella dramaattisesti. Suurtilojen hyödyt ja tuotot ovat kuitenkin katsottu tärkeämmiksi asioiksi.


D-vitamiini
"Amerikkalainen tutkimus, joka käsitti 456 keuhkosyöpäpotilasta, osoitti että korkeilla D-vitamiiniannoksilla -auringosta tai ravintolisistä - oli edullinen vaikutus taudin kulussa kun henkiinjääminen nousi kolminkertaisesti"
Vuodesta 1966 lähtien on tehty yli 60 tieteellistä tutkimusta joiden mukaan D-vitamiinipitoisuudella ja syövällä on vahva yhteys. Kummallista että olemme vielä tässä tilanteessa että osa syöpäsairaista syö suositeltua kymmentä mikrogrammaa ja suuri osa suomalaisista kärsii D-vitamiinin vähyydestä.
D-vitamiinin puute lisää myös riskiä sairastua alzheimerin tautiin. Kuitenkin tilanne on Suomessa se, että D-vitamiinipitoisuuksia veressä ei mitata, koska sitä ei katsota tarpeelliseksi ja D-vitamiinin lisäystä eivät lääkärit helposti suosittele. Vaikkei suositus olisi sataa, ni miksei se ole 50 mikrogrammaa?? 50 olisi jo huomattavasti korkeampi määrä ilman että kenekään tarvitsisi hermostua siitä että voiko määrä olla liikaa.
Jos puolella suomalaisista on huomattava vajaus niin miksi kituutetaan suosituksella 10mkg/pvä!!?

Cee ja Bee
C-vitamiinin puute aiheuttaa verisuonien kalkkeutumista. C-vitamiini, sekä lesitiini liuottavat verisuonissa olevaa kuonaa. Tämä on tieteellisesti todistettu ja yksikään tunnettu lääke ei pysty samaan. Tässä onkin ehkä juuri syy, miksei lääkäreillä ole tarvetta puhua C-vitamiinin tärkeydestä. Eihän sitä voi patentoida.

Mikroaaltouunissa valmistetusta ruuasta häviää 30-40% B12 vitamiinista. B-vitamiinit ovat kaikenkaikkiaan herkkiä pitkälle kuumentamisajalle, jota suurkeittiöissä luonnollisesti tapahtuu. Kielteisiä vaikutuksia tällä on siten esimerkiksi kouluissa ja vanhainkodeissa sekä sairaaloissa tilanne on vielä huonompi, sillä vitamiinien imeytymiskyky on heikentynyt.

"Ravintolisä- ja terveystuoteala muodostaa taloudellisen tukikohdan vaihtoehtoiselle osaamiselle ja uusajattelulle kansanterveydestä ja tämä vaihtoehtoinen osaaminen aiheuttaa määrätyissä intresseissä kuolemanpelkoa"



2 kommenttia:

  1. On yksi asia jota monesti mietin, missä on kaikki rasva? Kauppaan kun menee ja ympärilleen katselee on vain rasvattomia tuotteita. Siis tuotteita joissa olisi rasvaa, mutta se on niistä poistettu. Missä se on?

    VastaaPoista
  2. Ihan tismalleen samaa mietin. Ihan vanhan rasvateorian nojalla mennään. Rasvattomuus myy ja kuitenkin on jo voitu todistaa miten haitallisia asioita tapahtuu kun rasva poistetaan tuotteesta kokonaan. Maun lisäksi lähtee terveys. Henk koht huonoin kokemus on joskus kun kokeili vähärasvaista aurajuustoa ja juustot noin yleensä. Ihan kamalia ilman rasvaa mutta ilmeisesti niitäkin joku syö

    VastaaPoista