torstai 20. lokakuuta 2016

lukemisen ilosta

 Ihmiset juoksevat liiaksi kaiken valmiin perässä.  Saliohjelmat ja ruokavaliot. Työtuntien määrä on kahdeksan ja niitä tulee tehdä viitenä päivänä viikossa ja sitten kuuluu ostaa talo. Elämäntapa-opas kertoo miten tästä selvitään. Ihmiset tarvitsevat oppaan rentoutumiseen, jos ovat hukanneet taidon

Meidän tulee koko elämämme ajan kehittyä ja mennä eteenpäin. En vain ole sitä mieltä, että kova työnteko, itsensä uhraaminen, "ruuhkavuodet" ja valmiille ajatuksille nyökkäily on kehittymistä.  Jos kyseenalaistat "asiantuntijoiden" sanoja niin olet vastarannankiiski tai foliohattu.

 Lukeminen opettaa, uudistaa näkemystä, itkettää, naurattaa, vie eteenpäin, tekee asioita mahdollisiksi ja sataa muuta asiaa.
Luen jotta löydän omat polkuni, enkä siksi että seuraisin kirjan, tai kenenkään ohjeita. Kirjat ovat luomassa ajatuksia ja herättämässä aisteja. Ravistelemassa hereille tai kaivamassa jotain miltä olen ummistanut silmäni.

Multa on kysytty monia kertoja että mikä ois sellanen paras kirja jos haluaa pudottaa painoa. Ne on hankalia kysymyksiä sellaiset. Olisi hyvä lukea kaikki. Pohtia sitten onko järkevää syödä pelkkiä hedelmiä, jaksaako väsätä smoothieita, selvittää tarvitseeko detox-kuuria.
Kaikkea ei saisi toivoa valmiiksi pureskeltuna. Eikö voisi muodostaa ihan omaa. Syödä listasta joka on vain omassa päässä.
Luin joskus kirjan missä 1-tyypin diabetes voitiin parantaa ilman insuliinia, ruokavaliolla. Olen kiitollinen senkin kirjan lukemisesta. Se oli hauska ja pisti mut nauramaan ääneen useita kertoja. Opin myös siitä kirjasta jotakin, kuten että kaikenlaiset ihmiset voivat saada jumaloivia seuraajia. Valitettavasti joskus kohtaloikkain seurauksin. 


On ollut mielenkiintoista lukea sellaisten ihmisten kirjoittamia kirjoja, kenen kanssa koen olevani täysin eri mieltä. Toisinaan voi pudistella päätään ja toisinaan löytää itsestään sen heikkouden, että on ärsyynnyksissään lokeroinut koko ihmisen ihan ääliöksi.
On heikkoutta antaa ärsyynnyksen, vihan tai itsepäisyyden estää näkemästä asioita uusilla tavoilla. Siinä voi vahingossa rakentaa itselleenkiin laatikon ympärilleen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti